Szabályok

2022.06.22. 13:56

Vasúti átjárókban ellenőriznek a következő napokban a nógrádi zsaruk

A rendőrök a gyalogosokra és a járművek sofőrjeire is árgus szemekkel figyelnek majd a vasúti átjárókban.

Nool

Forrás: police.hu

A megyén belül található közút-vasút szintbeli kereszteződéseknél található vasúti átjárókban ellenőrzik a közlekedők szabályos áthaladását Nógrád megye rendőrei a következő napokban – derült ki a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből

– A közlekedésbiztonsági akció célja elsősorban a vasúti átjárókban bekövetkező balesetek megelőzése és az ott szabálytalanul közlekedő gyalogosok és járművek forgalomból történő kiszűrése. A rendőrök a visszatérő ellenőrzésekkel a szabályszegő magatartás veszélyességét kívánják tudatosítani a közlekedőkben – fogalmaznak a közleményben.

Szabályos közlekedés a vasúti átjárókban – A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A biztosított vasúti átjáróra csak abban az esetben szabad ráhajtani járművel, ha a teljes sorompó mindkét rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompóval vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad. A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS! Kérjük, csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában