Ügyészségen az ügy

2022.06.02. 14:40

Megrugdosta diáktársát, majd még a tanárát is bántalmazta egy nógrádi fiú

Vádat emelt az ügyészség egy 17 éves fiúval szemben, aki az iskolaudvaron esett neki egyik iskolatársának, majd a gyermek segítségére siető tanárt is bántalmazta.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A fiú 2021. február 15-én tanítási időben, az egyik óraközti szünetben a Nógrád megyei iskola udvarán tartózkodott a többi diákkal együtt. A 17 éves kamasz egyszercsak nekiesett az egyik 14 éves iskolatársának, de nem is akárhogy: egy alkalommal ököllel hastájékon ütötte, majd lelökte a földre és ott tarkón, valamint mellkason rúgta.

A Nógrád Megyei Főügyészség csütörtök délutáni közleményéből az is kiderült, hogy a helyszínen az ügyeletes tanári feladatokat ellátó pedagógus a gyerekek közé állt, hogy megakadályozza a további bántalmazást. Felszólította a fiút, azonnal hagyja abba amit művel, de ekkor a kamasz vállon ütötte és félrelökte a tanárt, és tovább püfölte diáktársát. Ekkor már a többi pedagógus is közbelépett, így lett vége a verekedésnek. Az ügyészség közleményében azt is hozzátette, hogy szerencsére sem a gyermek, sem a tanár nem sérült meg komolyabban.

A 17 éves fiú ellen most garázdaság vétsége és a pedagógus személyére tekintettel közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. Indítványozták, hogy a bíróság bocsássa próbára a fiút, a próbaidő alatt pedig rendelje el a részére a pártfogó felügyeletét. Mindemellett a fiúnak várhatóan meg kell majd fizetnie az eljárás során keletkezett 8.570 forint bűnügyi költséget is. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában