Vádat emeltek ellene

2022.06.17. 11:02

Kétszer is fizetés nélkül hajtott el a benzinkútról a Nógrád megyei visszaeső bűnöző

Egy 33 éves Nógrád megyei férfi ellen emelt vádat az ügyészség, aki kétszer is fizetés nélkül távozott a benzinkútról, emellett egy házba is betört.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A férfi még 2020. december 3-án bement egy magyargéci ingatlan körbekerített területére, betörte a pinceajtó üvegét, majd onnan megpróbált bejutni a házba. Miután ez nem jött neki össze, elment a ház hátsó bejárati ajtajához és kiszedte az üveget tartó ragasztóanyagot, kiemelte belőle az üveget, majd betörte a belső üveget. Így már sikerült bejutnia a házba, amit aztán alaposan átkutatott és az egyik szekrényben talált 20 ezer forintot, amit magával is vitt.

Nem ez volt az egyedüli bűne a férfinak: tavaly szeptember 12-én  5 ezer forint értékben megtankolta egyik ismerőse autóját Lőrinciben, majd fizetés nélkül távozott a benzinkútról. Ugyanezen a napon egy hatvani üzemanyagtöltő állomáson további 3 ezer forint értékben tankolt az autóba, ám ezt sem fizette ki.

– A 33 éves Nógrád megyei férfi a lopásokkal összesen 28 ezer, a rongálásokkal további 20 ezer forint kárt okozott a sértetteknek. Az ügyészség három rendbeli lopás vétségével vádolta meg a többszörös visszaeső férfit, aki jelenleg is börtönben ül egy korábbi bűne miatt. Az illetővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltását és a sértettek által bejelentett polgári igény, valamint az eljárás során keletkezett 414.623 forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta az ügyészség – mondta el hírportálunknak Dr. Deák Bertold, a Nógrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Hozzátette, hogy amennyiben a férfi a bíróság előkészítő ülésén beismeri bűnösségét, vele szemben 1 év 6 hónap szabadságvesztés büntetés lesz az úgynevezett mértékes indítvány. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában