Felfüggesztett börtön vár rájuk

2022.06.02. 15:22

Ittasan, bedrogozva esett neki az egyik barátjának egy nógrádi testvérpár

Baráti találkozónak indult, verekedés lett a vége – a Nógrád megye testvérpár felfüggesztett szabadságvesztést kaphat.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vádat emelt az ügyészség egy Nógrád megyei testvérpár ellen, akik ittasan és kábítószer hatása alatt támadták meg barátjukat. A 24 és 28 éves férfiak 2021. szeptember 5-én együtt italoztak barátjukkal egy tereskei utcán, ám egy ponton a baráti beszélgetés vitává fordult át. A veszekedést dulakodás követte, majd a fiatalabb fivér ököllel arcon ütötte a barátjukat, aki ennek következtében az úttest mentén futó vízelvezető betonárokba esett. Még ekkor sem álltak le: az árokban fekvő, vérző fejű 31 éves férfit az idősebb testvér is ütlegelni kezdte, ám ekkor egy  szemtanú az áldozat segítségére sietett.

A Nógrád Megyei Főügyészség csütörtök kora délutáni közleménye szerint a férfi könnyű fejsérüléseket szenvedett a verekedés következtében, azonban figyelemmel a támadás erejére és a fejet ért ütésekre, pusztán véletlen szerencse, hogy nem lettek súlyosabb sérülései. Épp emiatt az ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és – mivel a verekedést megelőzően kábítószert is fogyasztottak – kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a testvérpárral szemben. A 24 és 28 éves férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozták, valamint azt, hogy fizessék meg az eljárás során felmerült 303.365 forint bűnügyi költséget. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

A felfüggesztett szabadságvesztésről közérthetően – Az ügyészség készített egy tájékoztatót arról, hogy mit is jelent a felfüggesztett szabadságvesztés. A sokak által csak enyhe ítéletnek vélt jelentéssel szemben valójában ez olyan szabadságvesztést jelent, aminek a végrehajtását próbaidőre felfüggeszti a bíróság. Maga a büntetés jóval súlyosabb, mint ha közérdekű munkára vagy pénzbüntetésre ítélnék az illetőt. Ha az ügyészség valakire felfüggesztett szabadságvesztést kér, az azt jelzi, hogy komoly ügyről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában