Fontos időben elkezdeni

2022.06.09. 14:37

Gyarmati ovisoknak tartottak játékos előadást a nyári vakáció veszélyeiről a rendőrök

Több mint száz balassagyarmati óvodáshoz jutottak el az elmúlt napokban a rendőrök, hogy felhívják figyelmüket a nyári szünet veszélyeire. Szó volt a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályairól, de a fürdőzés veszélyeire is kitértek a zsaruk.

Nool

Forrás: police.hu

Az elmúlt napokban több, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő oktatási intézménybe látogattak el a kapitányság balesetmegelőzési területen dolgozó szakemberei. Gemer Gabriella rendőr százados és munkatársai főként a gyalogos közlekedés szabályaira és a nyári szünet veszélyeire hívták fel a gyerekek figyelmét – derült ki a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

Forrás: police.hu

– A balassagyarmati rendőrök május 30-án a Mosoly Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény speciális foglalkozást igénylő diákjainak tartottak játékos balesetmegelőzési előadást, majd a gyerekek megnézhették a rendőrségi szolgálati járművet is. A rendőrnő és munkatársai május 31-én a balassagyarmati Napsugár Katolikus Óvoda, június 2-án a Meseerdő Óvoda, majd június 3-án a Központi Óvoda és a Nyitnikék Óvoda gyermekeinek ismertették a közlekedési balesetek elkerülése érdekében a nyári szünetben betartandó legfontosabb szabályokat, valamint bemutatták a gyalogos és kerékpáros közlekedés során használható láthatóságot elősegítő eszközöket és a láthatósági mellényt – ismertették a részleteket.

Forrás: police.hu

A rendőrök egy hét alatt több mint száz gyermeknek tartottak előadást, és a nyári szünet baleseti veszélyein túl a szabad vizeknél betartandó szabályokról és a fürdőzés kockázatairól is beszéltek az ovisoknak. Cserébe a gyerekek sem maradtak hálátlanok: az előadásokat követően a Meseerdő Óvoda vezetője révén rajzokat küldtek ajándékul a rendőröknek, a vezető pedig köszönetét fejezte ki a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársainak a nagy élményt nyújtó gyermeknapi játékos programért.

Forrás: police.hu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában