Ellenőrzés

2022.05.12. 16:21

Szabálytalan irányváltoztatás: 24 sofőrt büntettek meg a nógrádi rendőrök

Az irányváltoztatás szabályainak betartását ellenőrizték a Nógrád megyei rendőrök.

Nool

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai május 11-én a kanyarodási és irányváltoztatási szabályokat megszegő járművezetőkre fókuszáltak a megye közútjain.

police.hu

A közlekedési balesetek egyik kiváltó oka a kanyarodási szabályok megszegése, amelyek bekövetkezésénél az irányváltoztatás szabálytalan és nem megfelelő végrehajtása mellett a figyelmetlenség is döntő szerepet játszik. Az egyenruhások az akció során a közlekedők biztonságának megóvása és az ilyen jellegű szabályszegések visszaszorítása érdekében a rendőrségi gépjárműveken elhelyezett fedélzeti kamerákkal, valamint a mobil és stabil sebességmérő berendezésekkel is ellenőrizték a forgalomban résztvevő járműveket - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 

police.hu

Hozzáteszik, hogy a komplex intézkedéssorozat folyamán a rendőrök 17 helyszíni bírságot, 4 közigazgatási bírságot és 3 szabálysértési feljelentést szabtak ki, valamint nyolc esetben figyelmeztetést alkalmaztak a jármű vezetőjével szemben. 

police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy mielőtt a járművel irányt változtatnak minden esetben meg kell győződniük arról, hogy gépkocsijuk előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, valamint elsőbbséget kell adniuk a szemből érkezőknek. A rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az elkövetkezendő időszakban is kiemelt figyelmet fordít a közlekedési szabályok betartatására és a szabályszegő gépjárművezetők kiszűrésére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában