Verekedés

2022.05.06. 11:28

Durva vége lett a szülinapi bulinak – a nyílt utcán püfölte egymást a három Nógrád megyei férfi

Három Nógrád megyei férfivel szemben emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség, miután egy születésnapi buli utána nyílt utcán verekedtek össze.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség közleménye szerint az eset még 2020. augusztus 2-án történt. Az éjszakai órákban a 20 éves vádlott barátnőjével épp egy születésnapi partiból tartott hazafelé, amikor összefutottak a 25 éves vádlottal, aki épp egy másik összejövetelről ment haza. Elkezdtek egymással veszekedni, majd a szóváltás addig fajult, hogy az idősebb férfi arcon ütötte a másikat, mire az visszaütött, majd az ütésváltásból dulakodás lett. A két férfi eközben a közeli árokba esett, ahol aztán tovább püfölték egymás arcát ököllel. 

– A nő előbb megpróbálta a verekedő feleket szétválasztani, azonban ez nem sikerült neki, ezért visszament segítséget hívni a születésnapi parti helyszínére, ahonnan egy barátja vele sietett – tájékoztatott az ügyészség. Az illető beállt a két verekedő férfi közé, ekkor azonban az idősebb őt is arcon ütötte, majd hasba is rúgta, aminek következtében a férfi a földre esett. Ekkor a 25 éves vádlott gyorsan elszaladt, de a később érkező vádlott utána futott, elgáncsolta, ezután ököllel arcon vágta, majd fejbe is rúgta.

– A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen, ezért az ügyészség csoportos garázdaság és könnyű testi sértés miatt nyújtott be ellenük vádiratot – fogalmaznak a közleményben. Indítványozták, hogy a három férfivel szemben pénzbüntetést szabjanak ki, valamint fizettessék meg velük a nyomozás során keletkezett 23.340 forint bűnügyi költséget is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában