Kiadta a német hatóság

2022.04.14. 11:20

Rácsok mögé került a toplistás bátonyterenyei szökött bűnöző

Külföldre szökött, ám Németországban sikerült elkapni a külföldi hatóságoknak azt a bátonyterenyei férfit, aki megszökött a bűnügyi felügyeletből. Mostanra már kiadták őt a hazai hatóságoknak, és így már rácsok mögött kell megvárnia az ítélethidetést.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A 36 éves többszörös visszaeső bátonyterenyei férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratai alapján lopás és más bűncselekmények miatt folyik büntetőeljárás a Salgótarjáni Járásbíróságon. Januárban viszont, amikor ügye már ítélethirdetésre várt, a bűnügyi felügyelet végrehajtására kijelölt otthonából külföldre szökött. Mivel a bűnüldöző hatósághoz arról érkezett jelzés, hogy a férfi Németországban tartózkodhat, a bíróság európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

Március 22-én beszámoltunk róla, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak a Salgótarjáni Járási Ügyészséggel és az illetékes német társhatóságokkal történő együttműködés eredményeképpen sikerült elfogni a németországi Wiesbadenben Z. Zoltánt, akit egyébként tettei miatt a TOP 50-es körözött bűnözők között tartottak számon. A férfi azért szerepelt ezen a listán, mert ellene a Salgótarjáni Járásbíróság idén februárban és márciusban nagyobb értékű dolog elleni, erőszakkal elkövetett lopás, valamint fogolyszökés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot. 

A Nógrád Megyei Főügyészség április 14-i közleménye szerint az európai elfogatóparancs alapján a német hatóságok a férfit Magyarországnak kiadták, a Salgótarjáni Járásbíróság pedig csütörtökön ügyészi indítvány nyomán elrendelte letartóztatását, így az ítéletet már a rácsok mögött kell megvárnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában