Ügyészség

2022.04.26. 12:03

Négyszer vezetett eltiltás alatt a tarjáni férfi, nem hatotta meg, hogy már többször lekapcsolták

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 22 éves salgótarjáni férfinek a letartóztatását, aki 2021. júliusa óta négyszer vezetett eltiltás hatálya alatt úgy, hogy ilyen cselekményért már felfüggesztett szabadságvesztésre is ítélték.

Nool

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

Az ügyészség közleménye szerint a fiatal férfit a bíróság 2020. augusztusában és 2021. szeptemberében szabálysértések miatt, majd ugyancsak tavaly szeptemberben eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt elmarasztalta, és mindhárom esetben eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Ennek ellenére a férfi 2021. júliusában két alkalommal, majd, 2021. decemberében, végül 2022. április 20-án is úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy eltiltás(ok) hatálya alatt állt. Ráadásul utolsó cselekményekor egyik rokona gépkocsiját annak engedélye nélkül vitte el.

A gyanúsított ellen így négy rendbeli eltiltás hatálya alatti vezetés, és jármű önkényes elvétele miatt folyik a nyomozás.

A férfi fiatal kora ellenére többször volt már büntetve, cselekménye egy részét próbára bocsátás, utóbbi cselekményeit pedig két felfüggesztett szabadságvesztés alatt követte el – az egyiket kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, másikat ugyancsak eltiltás alatti vezetés miatt kapta.

A gyanúsított letartóztatását már pénteken indítványozta a Salgótarjáni Járási Ügyészség, ekkor azonban a nyomozási bíró bűnügyi felügyeletét (házi őrizetét) rendelte el. 

Az elrendelt lakcímen azonban a férfit a nagymamája nem fogadta be, ezért újra őrizetbe kellett venni, majd a hétfőn megtartott újabb ülésen a nyomozási bíró az ügyészi indítványnak megfelelően a bűnismétlés veszélyre figyelemmel elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában