Garázdaság

2022.04.27. 13:53

Légpuskával lőtt rá fia haragosára egy Nógrád megyei férfi

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emeltek vádat egy 44 éves Nógrád megyei férfivel szemben, aki légpuskával lőtt rá fia haragosára.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Pexels

A 44 éves férfi még 2020. január 18-án délután meglátta a háza előtt gyalogló 18 éves sértettet, akiről tudta, hogy fiával haragos viszonyban áll. Az ittas állapotban lévő vádlott ekkor fogta magát, bement a nappalijába és előhozta onnan légpuskáját, majd kiment az udvarra és rálőtt az onnan akkor már mintegy 50 méter távolságra lévő fiatal férfira. A lövés a sértett bal lapockáján zúzódásos sérülést okozott, a fiú kabátja kilyukadt.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat az apukával szemben, a vádiratban pedig indítványozták, hogy a Pásztói Járásbíróság ítélje a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre, kötelezze a 13.680 forint bűnügyi költség megfizetésére, valamint kobozza el tőle a légpuskát – tudtuk meg a Nógrád Megyei Főügyészségtől.

– Az ügyészség akkor indítványoz próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, ha az eljárás adatai alapján alaposan feltehető, hogy az elkövetővel szemben a büntetés a végrehajtás elrendelése nélkül is eléri a célját, azaz a tettest visszatartja újabb bűncselekmény elkövetésétől. Amennyiben az elkövető mégsem tér jó útra, nem tanúsít törvénytisztelő magatartást és a próbaidő alatt elkövetett újabb bűncselekményt követ el, az emiatt kiszabott szabadságvesztés végrehajtása már nem függeszthető fel, és azzal együtt a korábban felfüggesztett büntetését is le kell töltenie – fejtette ki közleményében az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában