Döbbenet

2022.04.15. 11:28

Édesanyja és védője juttathatta be a drogot a börtönbe a nógrádi drogkirálynak

A férfi akkora adag drogot adott egyik rabtársának, hogy az majdnem belehalt a mérgezésbe. Az ügy vádlottjai között szerepel a férfi édesanyja és védője is. Megdöbbentő részleteknek jártunk utána.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ahogy arról korábban beszámoltunk, április 13-án tárgyalták a Balassagyarmati Törvényszéken annak a rabnak az ügyét, aki akkora adag drogot adott egyik rabtársának, hogy az majdnem belehalt a mérgezésbe.

A jelenleg is bizonyítási fázisban járó ügy még 2017. május 18-án történt a balassagyarmati börtönben. Mint ismert, a Nógrád megye drogkirályaként elhíresült férfi a szintén börtönben ülő sértettnek két zacskót adott, amiből az egyiket teljes egészében, a másikat pedig részben fogyasztotta el a férfi. A zacskókban kábítószer volt, amiből a rab körülbelül 100-150 grammot, azaz mintegy 20-100 adagot vitt be a szervezetébe. A sértett másnap rosszul lett zárkájában: súlyos, közvetlen életveszélyes állapotot okozó mérgezést szenvedett el, és csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti életét.

Hírportálunk utánajárt az ügy részleteinek, és kiderült hogy a törvényszéken folyamatban lévő büntetőügynek a nógrádi drogkirály mellett további 4 vádlottja is van, akikkel szemben ugyancsak vádat emelt az ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. A vád szerint a börtönben ülő férfinek összesen tehát négyen segítettek – köztük a saját édesanyja és a saját védője – hogy a különböző kábító hatású anyagokat árulni tudja a börtön falai között a raboknak. Dr. Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára megkeresésünkre elmondta, hogy mindegyik vádlott tagadja a terhére felrótt bűncselekmények elkövetését.

Kiderült az is, hogy a drogkirálynak az ügy két vádlottja levélküldemény, majd a szigorodó ellenőrzéseket követően csomagküldemény formájában juttatta be a kábító hatású anyaggal átitatott papírlapokat a börtönbe.

A bizonyítási eljárás május 24-én folytatódik majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában