Vádemelés

2022.04.27. 09:17

Börtönbüntetésre számíthatnak a salgótarjáni vendéglő raktárját kifosztó tolvajok

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség két salgótarjáni férfi és egy nő ellen, akik 2020 májusában napokon keresztül fosztogatták egy vendéglátóhely raktárhelyiségeit.

Nool

Képünk illusztráció!

Forrás: Pexels

A Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkhoz eljuttatott közleményében az áll, hogy a vádlottak 2020 májusában kiszúrták, hogy az egyik salgótarjáni vendéglátóhely raktárai könnyen megközelíthetők, és nem védettek a behatolás ellen. Ezen felbuzdulva úgy döntöttek, hogy autójukkal odamennek, leparkolnak a vendéglő közelében lévő vasúti síneknél és egész egyszerűen besétálnak a vendéglő hátsó, nyitott udvarára, majd kifosztják a tárolóhelyiségeket. Mindezt három nap is sikerült megcsinálniuk.

A három alkalommal elkövetett fosztogatás során összesen közel 70 ezer forint értékben loptak el húsárukat, valamint üdítő- és szeszes italokat a raktárból. A Salgótarjáni Járási Ügyészség üzletszerűen, folytatólagosan, társtettesként elkövetett lopás miatt emelt vádat ellenük, és az egyik vádlott esetében felfüggesztett, míg két társával szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozták.

Az ügyészség azt közölte, hogy utóbbiak kapcsán 1 év 2 hónap, illetve 1 év börtönbüntetést jelölt meg mértékes indítványként az ügyészség, míg társuk 8 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat, ha a bírósági előkészítő ülésen beismeri cselekményét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügyben első fokon a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában