Lánglovagok

2022.03.28. 14:54

Szabadtéri tűzesetek adtak munkát a hétvégén megyénk tűzoltóinak

Harmincnyolc esetben riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád megyei tűzoltókat a hétvége során.

Nool

Forrás: NMKI

Szombaton húsz, vasárnap tizennyolc helyszínen kellett beavatkozniuk. A leégett terület nagysága egy négyzetmétertől huszonöt hektárig terjedt. A száraz időben jellemzően kisebb-nagyobb bozótos, nádas területek kaptak lángra. A tűzesetekhez kiérkező hivatásos és önkéntes tűzoltók vízsugár, kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt - közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hivatásos tűzoltók munkáját az önkéntes tűzoltó egyesületek is segítették, többek között Csitáron, Ipolytarnócon, Litkén és Hugyagon - olvasható az Ipoly- völgyi Különleges Mentők közösségi oldalán. 

Mint írják különösen nehéz nap volt a tűzoltók számára a szombati, amikor egyidőben nagyon sok káresethez kellett vonulniuk az egységeknek. 

Az egyesület tagjainak délután Őrhalomban kellett beavatkozniuk, ahol 2000 négyzetméteren égett száraz fű, közvetlenül a zártkertek mellett. Onnan Ludányhalászi mellé siettek tovább, ahol több mint 25 hektáron égett nádas, bozótos, erdős terület. A tűz oltásában a balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók mellett a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is részt vettek a terület nagy kiterjedése miatt. 

Ezután az Ipoly-völgyi Különleges Mentők erdőtűzoltó járműbe egy ipolytarnóci káresethez, a hivatásos egységek, a Karancs Speciális Mentőszolgálat egy nógrádmegyeri káresethez vonult tovább. Ez utóbbinál mintegy 8 hektáron égett nádas, bozótos terület a lakott terület közvetlen közelében, ahol fóliasátrak és egy kisebb gazdasági épület is megsemmisült a tűz következtében - közölték az egyesület Facebook oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában