Tragédia

2022.03.10. 09:48

Otthon nélkül maradt a jobbágyi család a tűz miatt (fotók)

Mindene oda veszett annak a családnak, akiknek házuk a lángok martalékává vált csütörtök reggel.

N.O.

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője elmondta, hogy a Táncsics utcában égett a mintegy 100 négyzetméteres családi ház és a hozzátartozó 50 négyzetméteres melléképület. Ezen túlmenően az udvaron felhalmozott használati tárgyak is lángra kaptak, ráadásul még a tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalack is felrobbant az udvaron.

– A helyszínre vonultak a pásztói, a hatvani és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók, akik négy vízsugárral oltották el a tüzet a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett – közölte Kapás Márton. 

Hozzátette: az eset következtében a ház teljesen lakhatatlanná vált, így információk szerint a családot ideiglenesen rokonok fogadták be. Az ingatlanban egyébként hárman laktak, de egyikük sem sérült meg. A tűz keletkezésének okát pedig még vizsgálják. 

Schoblocher István, a falu polgármestere maga is a helyszínre ment, hogy támogatást nyújtson a bajbajutottaknak. A településvezető úgy tudja, hogy a helyiek amint megtudták, mi történt, a család segítségére siettek és az utcabeliek kimenekítették őket az égő házból.

– Semmijük sem maradt, az összes iratuk, a telefonjak, de még a pénzük is az épületben volt. Éppen ezért mindenben igyekszünk segíteni őket, így rendkívüli önkormányzati támogatást biztosítunk a számukra, amely mintegy 100 ezer forint – mondta Schoblocher István, aki bízik benne, hogy a tragédia után hamar talpra tud majd állni a család.

Címkék#tűzeset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában