Baleset

2022.03.11. 11:20

A nógrádi gyorshajtó miatt saját felesége és lánya is kórházba került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 47 éves nagylóci férfi ellen, aki egy kanyarban jelentős sebességtúllépése következtében fának ütközött, ami miatt felesége és lánya is súlyos sérüléseket szenvedett.

Nool

Forrás: police.hu

A vád szerint a férfi tavaly június 26-án délután kifogástalan látási és útviszonyok között vezette személygépkocsiját Nagylóc felől Szécsény irányába. A jobb első ülésben utazó 11 éves lánya bekapcsolta biztonsági övét, de a hátul ülő felesége nem.

Egy jobbra ívelő, veszélyes útkanyarulatba, amire jelzőtábla hívja fel a figyelmet, és ahol emiatt 60 km/h sebességkorlátozás van érvényben, a férfi az út vonalvezetéséhez képest jelentősen eltúlzott, legalább 97-102 km/h sebességgel hajtott be. Emiatt az autó gumiabroncsai tapadásukat vesztve sodródni kezdtek, a jármű lehajtott az út menti füves vízelvezető árokba, ahol első részével egy fának ütközött.

A hátul ülő nőt csigolyatörése miatt mentőhelikopterrel, az elől utazó gyermeket pedig kulcscsonttörése miatt mentőautóval szállították kórházba.

A baleset oka az volt, hogy a gépkocsivezető jelentősen túllépte a megengedett sebességet, ugyanis ha legfeljebb 60 km/h sebességgel hajtott volna be az kanyarba, a gépkocsi nem sodródott volna ki, így a baleset sem következett volna be.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a járművezető ellen a Balassagyarmati Járásbíróságon, melyben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a nyomozás során felmerült 130.600 forint bűnügyi költség vádlott által történő megfizettetésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában