Gyorshajtó

2022.02.18. 10:09

Valentin-napi száguldozó: komoly büntetésre számíthat a 21-esen szabálytalankodó sofőr

Jelentős mértékben túllépte a megengedett sebességhatárt egy autós a 21-es számú főúton február 14-én. A szabálytalankodó sofőrt a mátraszőlősi körforgalom közelében kapta lencsevégre a rendőrség kamerája.

Nool

Forrás: Police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből megtudtuk, hogy a rendőrök a mátraszőlősi körforgalom közelében szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. Az autós a megengedett 110 kilométer per óra helyett 205 kilométer per órás sebességgel száguldozott az érintett útszakaszon.

A rendőrök a gyorshajtó részére 130 ezer forint közigazgatási bírságot és 6 közlekedési előéleti pontot szabtak ki.

Tartsuk be a szabályokat! – Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon, ezért a Nógrád megyei rendőrök arra kérik a gépjárművezetőket, hogy a szabályokat betartva, a jármű sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban. Hozzátették, a jövőben is rendszeresen végeznek majd méréseket olyan helyeken, ahol a sebességtúllépés miatt fokozott a balesetveszély, vagy a rendőrök azt tapasztalják, hogy a lakosság mindennapjainak nyugalmát zavarják, illetve veszélyeztetik a gyorshajtók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában