Jogerős

2022.02.03. 11:47

Több mint két év börtönt kapott a nógrádi férfi, aki sújtókéssel támadt szomszédjaira

Jogerős ítélet született annak a 34 éves nógrádi férfinak az ügyében, aki azért támadt szomszédjaira, mert zavarta őt a kutyáik ugatása.

nool

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 34 éves férfi azért veszett össze a szomszéd házaspárral, mert zavarta őt a kutyáik ugatása. A vita közben belerúgott a kapujukba, majd hazament, ahol magához vett egy 80 centiméter nyélhosszúságú, 30 centiméter fejhosszúságú, 16 centiméter hosszan hajlított „sújtókést”. Ezzel ment vissza a szomszéd házhoz, ahol a házaspár nő tagja, hogy a támadó ne tudjon bejutni hozzájuk, belülről kézzel támasztotta a kaput. A férfi megfenyegette őt, közben a sújtókéssel lesújtott a nő kaput támasztó jobb kezére.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Négy ujja sérült, többször is műteni kellett

A nőnek töréses és roncsolódásos sérülései keletkeztek, melyek négy ujját érintették, kétszer is meg kellett őt műteni, de az ujjak és a kéz funkcióit nem lehetett helyreállítani, maradandó fogyatékosság alakult ki nála. 

Jogerős ítélet született

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat, a vádlottat a Salgótarjáni Járásbíróság a váddal egyezően mondta ki bűnösnek és 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – tájékoztatott csütörtökön a Nógrád Megyei Főügyészég. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában