Ügyészség

2022.02.14. 11:24

Részegen, bekábítószerezve baltával fenyegette a rendőröket az etesi férfi

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy 32 éves etesi férfi ellen, aki baltával fenyegetőzve követelte a rendőröktől, hogy távolítsák el otthonából az élettársát.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Az ügyészség közleménye szerint a férfi és élettársa 2021 májusában etesi otthonukban összeszólalkoztak, ezért a férfi a segélyhívón keresztül kért segítséget és azzal fenyegetőzött, hogyha a rendőrök nem viszik el élettársát a házból, akkor megöli a nőt. Rövid időn belül újra telefonált, azzal, hogy nem fog várakozni, inkább belevágja a baltát élettársába.

Ezután megérkeztek a rendőrök, akiket a férfi szóban is felszólított, hogy vigyék el onnan az élettársát, mert ha nem teszik, akkor távozásukat követően a nő fejébe fogja vágni a baltát.

Mivel a nő jogszerűen élt ott, a rendőrök közölték a férfivel, hogy az ingatlanból nem távolíthatják el. Ekkor a férfi a rendőröket kezdte el életveszélyesen fenyegetni a baltával, majd felszólította őket arra, hogy lőjék le őt, mielőtt a baltát beléjük vágja. A rendőrök ekkor a dühöngő férfit ártalmatlanná tették, megbilincselték és előállították.

Forrás: NMRFK

Az elvégzett vizsgálatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a vádlott cselekménye előtt kábítószert fogyasztott, így ezért is felelnie kell.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfi ellen terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés és kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat, melyben indítványozta, hogy a Balassagyarmati Törvényszék ítélje fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a váddal egyezően elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 3 év szabadságvesztés és 3 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta - olvasható a közleményben. 

A vádlott a bíróság döntését letartóztatásban várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában