Börtönbüntetés vár rá

2022.02.22. 10:34

Rendőrök elől menekült és elgázolt egy gyalogost a salgótarjáni férfi

Vádat emeltek a 18 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki nem elég, hogy eltiltás hatálya alatt vezetett, a rendőségi igazoltatás előli menekülése során elütött egy gyalogost, majd sorsára hagyva a sérültet, futva menekült tovább a rendőrök elől.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség közleménye szerint tavaly október végén a 18. életévét alig két hónapja betöltött férfi és utasa Salgótarjánban az Acélgyári úton autózott, amikor járőrök akarták ellenőrzés alá vonni kocsijukat. A férfi tudván, hogy eltiltás hatálya alatt vezet, a rendőrautó megkülönböztető jelzése ellenére nem állt meg, amikor pedig hangosbeszélőn szólították fel erre, gyorsítva menekült tovább.

A fiatal férfi akkora sebességgel hajtott bele az egyik útkereszteződésbe, hogy miközben balra akart kanyarodni, autójával felhaladt a járdára és elsodorta egy ott gyalogosan közlekedő nőt. Látva, hogy mit tett, kiugrott az autóból, de ahelyett, hogy a – szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett – nőnek segítséget nyújtott volna, elrohant.

Az ügyészség a férfi ellen segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat. Indítványozták részére a szabadságvesztés, illetve a közügyektől és a járművezetéstől való eltiltás kiszabását.

Arra az esetre, ha beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 1 év szabadságvesztésre, továbbá 1 év közügyektől és 5 év járművezetéstől való eltiltásra számíthat. Mivel a fiatal a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, elítélése esetén a korábbi büntetését is le kell ülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában