Súlyos következmények

2022.02.17. 10:28

Ketten is megsérültek egy ittas női sofőr miatti balesetben Salgótarjánban

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 50 éves mátraszelei nő ellen, aki ittasan okozott közúti balesetet a megyeszékhelyen.

Nool

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

A nő tavaly decemberben ittasan ült volán mögé, egy balra ívelő útkanyarulatban pedig áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival. A Salgótarjánban történt balesetben a vétlen sofőr hátsó ülésen utazó két utasa könnyű sérülést szenvedett, emellett az autók is összetörtek. Mindkettőnek megsérült a bal eleje, illetve kitörtek a bal első kerekeik is – írja közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség.

A rendőrök alkoholszondás ellenőrzést végeztek a balesetet okozó nőnél, akiről kiderült, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság felső határához közelítő 2,35 g/l véralkoholszintje volt. A bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlottal szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség mellőzte a tárgyalást, de indítványozták a pénzbüntetés kiszabását, valamint a járművezetéstől való eltiltását.

A gyakran többszázezer forintos pénzbüntetésen és az akár több éves eltiltáson túl további súlyos következményei is vannak az ittas vezetésnek: az eltiltott sofőr csak költséges és időigényes utánképzés után kaphatja vissza a jogosítványát az eltiltás letelte után, ráadásul mivel a vádlott ittasan okozott balesetet, a kötelező felelősségbiztosító be fogja rajta hajtani az általa a károsultnak kifizetett összeget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában