Erőszak

2022.02.14. 21:25

Karancskeszi gyerekverés: mindkét brutális videó kapcsán nyomoznak (18+)

Két külön eljárásban vizsgálja a rendőrség azokat az eseteket, melyek a Facebookra feltöltött felvételek nyomán kaptak nyilvánosságot hétvégén. Mint arról hírportálunk elsőként számolt be, a karancskeszi templomnál és a helyi általános iskolában is brutális jeleneteket vettek videóra.

Nool

Forrás: TV2

Vasárnap délután írtunk arról, hogy egy fiú többször megütötte és megrúgta nála legalább egy fejjel alacsonyabb társát a település temploma előtt, az általános iskola udvarán pedig nagyobb gyerekek és az iskolaőr dulakodtak. Mindkét esetről videófelvétel készült, melyeket több százan megosztottak a Facebookon.

Nyilatkozott a gyerek és édesanyja is

Az iskolaőr és a diákok konfliktusa kapcsán egy érintett gyermek édesanyja levélben kereste meg szerkesztőségünket hétfőn reggel. Azt írta: A videón látszik, hogy az őr kétszer megütött egy gyereket! Aznap én hívtam a rendőrséget, mivel az én gyermekemmel csinálta. Feljelentettem, mert bántalmazta a gyermekemet. Hol itt az igazság?

A TV2 hírműsora, a Tények is beszámolt a Karancskesziben történtekről, az asszony pedig a kamerák előtt is elmondta, mit gondol az esetről. Az anyuka szerint az iskolaőr a vécéből rángatta ki a fiát. 

Kint a lépcsőnél hasba térdelte, fel van véve videóra, hogy kétszer ököllel arcon ütötte a fiamat. Ennek ellenére ezt letagadják

 – állítja Orsos Mária.

Gyermeke is megszólalt a riportban. Azt mondta a Tényeknek, hogy még az eszméletét is elvesztette. „Elsőnek megtérdelt, utána én visszaütöttem persze, nem hagytam magam. Aztán még egyszer megütött, de nem tudom, hova, mert nem voltam magamnál” – nyilatkozta a Dávid nevű fiú.

Kistestvére végignézte, hogyan verik össze a bátyját

A brutális templomkerti verekedés kapcsán a Tények megtudta, hogy a harmadik osztályos áldozat kistestvére volt az a gyermek, aki próbálta megakadályozni a durva erőszakot, majd a földön fekvő, láthatóan komoly fájdalmakkal küzdő fiú segítségére sietett. A bántalmazó egy hetedikes diák volt.

Bár a Facebook-videót kommentelő helyiek korábban azt írták, hogy „ez megy nap, mint nap, csak most le is lett videózva”, a TV2-nek nyilatkozó pszichológus szerint kirívó esetről van szó. „Ritka, hogy alsósok meg felsősök között van ilyen” – mondta Vida Ágnes. A szakember azt is hozzátette, hogy a megvert gyereknél ez akár életre szóló traumához is vezethet. „Okozhat viselkedészavarokat, önbizalom-problémát, akár még pánikreakciót is” – fogalmazott a pszichológus.

Mindkét esetben garázdaság miatt nyomoznak

Tamás-Kovács Andrea őrnagy, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap azt nyilatkozta portálunknak, hogy 

a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a Karancskeszi Platthy József Általános Iskola iskolaőre által tett saját intézkedése alapján, hivatalból indított büntetőeljárást garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

A TV2-nek hétfőn küldött rendőrségi közleményből kiderült, hogy külön eljárásokban – büntetőeljárás keretében – vizsgálják a Karancskeszin történt két esetet. Garázdaság megalapozott gyanúja miatt nyomoznak az iskolaudvaron és templomkertben videóra vett erőszak kapcsán is.

Címkék#Verekedés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában