Lakat alatt

2022.02.08. 14:34

Börtönbe akart kerülni, ezért porig égetett egy házat a kállói hajléktalan

Fázott a kisajátított házban a hajléktalan férfi, ezért felgyújtotta azt, hogy letartóztassák őt. A férfi ezt megelőzően összevert az utcán egy járókelőt, valamint pénzt is lopott ismerősétől.

Nagy Orsolya

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Elrendelte annak a 19 éves kállói férfinek a letartóztatását a Salgótarjáni Járásbíróság, aki járókelőt bántalmazott, lopott és gyújtogatott. 

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi még tavaly ősszel szóváltásba keveredett az utcán egy járókelővel, beszorította őt egy kapualjba és mellkason ütötte. A sértett elesett, fejét és derekát beütötte a kapuba, amelynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Mint kiderült, a gyanúsított idén januárban elveszítette lakhatását, ezért egy ismerőse befogadta magához, akitől aztán 90 ezer forintot lopott el.

Pár nappal később egy kállói lakatlan házban húzta meg magát a férfi. Mivel ott nem volt fűtés, úgy döntött, hogy felgyújtja az épületet, hátha letartóztatják. A nála lévő égő cigarettával meggyújtotta a kanapét, a tűz pedig az egész házat felemésztette. 

Az ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amelyet a nyomozási bíró egy hónapra el is rendelt. A döntés ellen a gyanúsított fellebbezett, ezért az még nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában