Lángok

2022.01.09. 13:28

Súlyosan megégett egy ember a szombati salgótarjáni tűzben

Január 8-án egy salgótarjáni családi ház lángokban álló kazánháza miatt riasztották a lánglovagokat, a tűzesetben egy ember súlyosan megsérült.

Veres Edina

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról hírportálunkon már korábban beszámoltunk, január 8-án reggel tűz volt egy salgótarjáni családi ház kazánházában, s mint utóbb kiderült, a tűzesetben egy ember súlyosan megsérült. 

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője elmondta: a megyeszékhely Rózsafa utcájában egy közel száz négyzetméteres családi ház kazánházában csaptak fel a lángok.

– Az esethez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki. A helyiségben papír és fa égett, a kollégáknak egy vízsugárral sikerült megakadályozniuk a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. Emellett az utómunkálatok közben a tűzoltók észrevették, hogy a kéményben kátrány és korom is izzott, így természetesen a füstelvezetőt is kitakarították – fejtette ki Kapás Márton.

Hozzátette: az eset miatt nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre, ugyanakkor a lánglovagok kiérkezésükkor a mentőket is a helyszínre riasztották.

Az Országos Mentőszolgálattól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Rózsafa útra érkező mentők egy súlyos égési sérült férfit láttak el, akit stabil állapotban szállítottak kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában