Lezárt akta

2021.12.21. 10:38

Nem adott elsőbbséget, kiesett a pilinyi nő utasa az autóból

A rendőrök lezárták a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nyomozási szakaszát.

Nool

Forrás: police.hu

A 31 éves nő Piliny irányából közlekedett személygépkocsival szeptember 4-én az esti órákban, amikor a 22-es számú főútra történő kikanyarodás során az útkereszteződésben, az "Állj! Elsőbbségadás kötelező" jelzőtábla utasítása ellenére balra kanyarodott és nem biztosított elsőbbséget a 26 éves férfi által vezetett személygépkocsinak. A nő által vezetett személygépkocsi hátsó utasa a biztonsági övet nem használta, a gépkocsiból kiesett és megsérült - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 31 éves nő ellen közúti baleset okozása vétség miatt folytatott eljárás vizsgálati szakaszát lezárta, és a keletkezett iratokat az ügyészség részére megküldte. A személygépkocsiban utazó férfi ellen a biztonsági öv használatának elmulasztása, a másik jármű vezetője ellen a sebességhatár túllépése miatt indított szabálysértési eljárást a hatóság.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az útkereszteződésben elhelyezett „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla előtt – a megállás helyét jelző útburkolati jelnél, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt – meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni. Aki a védett úton érkező részére nem biztosít elsőbbséget az nem csak a saját életét, de másokét is veszélyezteti!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában