Börtönben

2021.12.17. 12:45

Letartóztatták a mátraverebélyi kábítószer-kereskedőt

Elrendelte a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinek a letartóztatását, aki külföldről behozott marihuánát árusított Mátraverebélyben – társát a bíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte.

Nool

Forrás: police.hu

A gyanúsított és társa ez év nyarán állapodtak meg egymással a kábítószer közös értékesítésében - áll a Nógrád Megyei Főügyészség közleményében. Mint írják, a 29 éves férfi Szlovákiából szerezte be a kannabiszt és vevőinek egy része is onnan származott. A drogot részben maga árulta, részben pedig fiatalabb társához irányította a vevőket, aki megállapodásuk szerint részesedést fizetett a „kiárult” kábítószer után járó bevételből.

Nyár óta legalább öt fogyasztónak árultak rendszeresen kábítószert, mígnem a nyomozók a férfit tetten érték Karancslapujtőn, ahol épp 20 gramm marihuánát adott át egy – egyébiránt a börtönbe vonulás elől bujkáló – vevőjének.

Az ügyészségi közleményből az is kiderül, hogy a nyomozók mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a drogot áruló férfi letartóztatását elrendelték, míg fiatalabb társát bűnügyi felügyeletbe (házi őrizetbe) helyezték úgy, hogy mozgását elektronikus nyomkövető eszközzel ellenőrizze a hatóság. Az ügyészség a fiatalabb elkövető terhére fellebbezést jelentett be, továbbra is indokoltnak tartva az ő letartóztatását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában