Elítélték

2021.12.15. 11:09

Komoly büntetést kapott a 60 éves férfi, aki a tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti sínekre Szügynél

Felfüggesztett fogház, 2 év eltiltás és több mint egy milliós kártérítés a büntetése a Szügynél vonatnak ütköző sofőrnek.

Nool

Archív fotó a balesetről: Hüvösi Csaba - Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hüvösi Csaba / NMH

A Balassagyarmati Járásbíróság közlekedés biztonsága elleni vétség miatt jogerősen elítélte azt a 60 éves férfit, aki egy vasúti átjáróban okozott balesetet - írja a Nógrád Megyei Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a férfi májusban Nógrádmarcal irányából Szügy irányába haladt személygépkocsijával és három utasával. Egy fénysorompóval biztosított vasúti átjárót figyelmetlenül közelített meg, a villogó piros jelzést figyelmen kívül hagyta, az autó sebességét pedig nem mérsékelte, így későn észlelte a szügyi vasútállomásról Balassagyarmat irányába haladó, két kocsiból álló személyszállító vonatot. Ugyan vészfékezésbe kezdett, de mivel jóval gyorsabban ment a megengedettnél, így a balesetet már nem kerülhette el: a gépkocsi elejével a második vasúti kocsinak ütközött, majd a vasúti töltés melletti bokros területbe csapódott.

A baleset során nem történt személyi sérülés, azonban a járművek jelentősen megrongálódtak. A rendőrségi helyszínelés miatt négy vonat részlegesen elmaradt és összesen 222 percet késtek.

A rendőrség augusztusban zárta le a vizsgálatot, ekkor került át az ügy az ügyészségre - ahogy arról korábban hírportálunk is beszámolt.

Az ügyészség indítványával egyezően a bíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést: a büntetlen előéletű férfit 8 hónap, végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A vádlottnak 130 600 forintnyi bűnügyi költséget és a MÁV Zrt. részére az okozott 900 ezer forintos kárt is meg kell fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában