Lángok

2021.12.23. 17:00

Anya és lánya maradt otthon nélkül a ludányhalászi tűzvész után

Szerda hajnalra teljesen kiégett Mester Alice kétszobás ludányhalászi lakása, ahol a felnőtt lányával, Hegedűs Grétával élt már hat éve. A tragédia idején Mester Alice nem tartózkodott otthon, mert éjszakás műszakban volt a helyi idősek otthonában. A lánya riadt fel arra az éjszaka közepén, hogy már alig kap levegőt a sűrű füst miatt.

Fodor Orsolya

Hegedűs Gréta egyedül tartózkodott a házban, amikor a lángok felcsaptak

Forrás: NMH

Fotó: F. O.

– Amikor felébredtem hatalmas füstöt láttam magam körül. A bejárati ajtó be volt zárva belülről és az éjjeliszekrényen volt mellettem a kulcs, de meg sem próbáltam ott kijutni az épületből. Tudtam, hogy minél gyorsabban ki kell jutnom, és az ablakon másztam ki az udvarra – árulta el portálunknak Hegedűs Gréta.

Mint mondta, a tűz az édesanyja szobájából indult ki. Előző este még átment abba helyiségbe és megnézte a kályhát, amiben égett a tűz, de zárva volt és nem látta, hogy bármi gond lett volna a berendezéssel. Egy karácsonyi világító dísz működött még este abban a szobában, de a tűzoltók azt mondták, hogy az nem okozhatta a tüzet. Ezek mellett még telefontöltők voltak bedugva a konnektorba, de hogy pontosan mi miatt csaphattak fel a lángok, nem tudják. Gyanítható, hogy elektromos hiba miatt veszhetett oda mindenük.

– Édesanyám jelenleg mamámnál van és még alig hiszi el, hogy mindenünk a tűz martalékává vált. Én Balassagyarmatra mentem a páromhoz, mert egy jó ideig haza semmiképp nem tudunk költözni. A rokonok és a helyiek sokat segítenek, jó hogy ilyen összetartó közösség él itt. Sajnos a házon nem volt biztosítás és javában tartott a felújítása – mesélte Hegedűs Gréta. 

A házon nem volt biztosítás

Forrás: F. O. / NMH

Hozzátette: frissen szigetelték le az épületet és a nyílászárókat is most cserélték ki, de azokat teljesen tönkretette a tűz. Szerencsére a tetőszerkezet ép maradt, így azt majd nem kell újjáépíteni a felújítás során.

Csak a ház tetőszerkezete maradt ép

Forrás: F. O. / NMH

Mester Alice a könnyeivel küszködve árulta el, hogy a lányának egy hajszálon múlt az élete. A tűzoltók riasztották a mentőket, mert a fiatal nő sokkot kapott a történtek után.

– Sokan keresnek minket, hogy felajánlják a segítségüket. Érezni, hogy az emberekben ott van a szeretet és nem hagyják magukra azt, akiknek támogatásra van szüksége. Hálás vagyok a helyieknek, hogy összefogtak miattunk és a segítségünkre sietnek – mondta Mester Alice.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában