bilincsben

2021.11.05. 12:31

Szeszes italokat és parfümöket loptak, majd két lakásba is betörtek a tarjáni tolvajok

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói elfogták a rablással gyanúsítható két férfit.

Nool

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a 23 éves férfi és 18 éves társa november 2-án a délutáni órákban a Salgótarjánban található élelmiszer áruházból kísérelt meg 14 üveg különböző márkájú szeszes italt ellopni, úgy, hogy az egyikük az üzletből hamarabb távozott, majd társának kívülről a fotocellás ajtót kinyitotta.

A bejáratnál tartózkodó biztonsági őr a cselekményüket észlelte és megpróbálta a két salgótarjáni lakost feltartóztatni. A két férfi annak érdekében, hogy az ellopott értékeket megtarthassák az őrt a földre lökték, aminek következtében megsérült. Ezt követően a gyanúsítottak a helyszínről elfutottak, azonban a rendőrök a 18 éves férfit még aznap, míg társát elfogatóparancs alapján rövid időn belül elfogták.

Fotó: police.hu

A két férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy július 29-én egy salgótarjáni drogériából – az áruvédelmi eszköz eltávolítása után – különböző márkás parfümöket tulajdonított el, valamint szeptember 24-én a délelőtti órákban egy salgótarjáni lakás ajtaját betörte és az ingatlanból egy táskát, egy laptopot és egy wifi spotot lopott el.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a két férfi ellen rablás és lopás bűntett, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A hatóság tagjai a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására az ügyészségen.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában