biztonság

2021.11.10. 19:00

Sikeres volt a Light Friday nap Nógrád megyében

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett akció során több száz láthatósági eszköz talált gazdára Salgótarjánban.

Nool

A police.hu tájékoztatása szerint több száz láthatósági eszköz talált gazdára hétfőn Salgótarjánban a rendőrség által szervezett akció során.

A „Látni és látszani” kampány keretében november 5-én országszerte megrendezték a Light Friday napot, amelynek során az érdeklődők a rendőrség munkatársaitól láthatósági mellényeket, valamint láthatóságot elősegítő eszközöket vehettek át díjmentesen.

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai november 5-én 12 és 16 óra között várták az érdeklődőket a salgótarjáni OMV benzinkúton. A megjelent felnőttek és gyermekek részére a balesetmegelőzési kollégák négy óra alatt több száz láthatósági eszközt osztottak ki, többek között kerékpáros villogó készletet, fényvisszaverő karpántot, gyermek és felnőtt mellényt.

A láthatóságot elősegítő eszközökön kívül a szakemberek szóban és írásos szóróanyagok formájában hívták fel az érdeklődők figyelmét a biztonságos közlekedés és a szabálykövető magatartás fontosságára is.

A kampány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy a közlekedésben kiemelten fontos a járművek megfelelő műszaki állapota, valamint az őszi-téli időszakban a korai besötétedés és az időjárás okozta romló látási viszonyok között a gyalogosok és a kerékpárosok esetében a láthatósági mellény viselése.

A „Látni és látszani” kampány december 10-ig tart, az akció ideje alatt a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai heti két alkalommal, alkalmanként két órában várják az érdeklődőket a salgótarjáni OMV benzinkúton (Salgótarján, Rákóczi út 182.). A rendőrségi balesetmegelőzési események pontos idejéről a megyei Balesetmegelőzési Bizottság facebook oldalán lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában