sokszoros díjnyertes

2021.11.11. 19:45

Rendőrként sem tette le a ceruzát a lucfalvai karikaturista

A Magyar Rendőrség közösségi oldalán is bemutatkozott Bacsa Gergely főtörzsőrmester, aki kakikatúráival már számtalan díjat mondhat magáénak. A Készenléti Rendőrség BM Alosztályának technikusa több mint húsz éve hódol a rajzolás szenvedélyének.

Nool

Forrás: Zsaru Magazin

Fotó: Fülöp Máté

Már portálunkon is írtunk a lucfalvai művészről, akinek ötletes és lényegre törő képei számos elismert vicclapban napvilágot láttak már.

– Bacsa Gergely munkája komoly, hobbija a szórakoztatás, vezérlő elve az elgondolkodtatás. Rendszerelvben gondolkodik, ahogyan azt egy minisztériumi őrszemélyzet tagjától várjuk, de birtokában van a dolgok mögé nézés, a másként látás, és láttatás művészete is – fogalmaznak a karikaturistáról a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Magyar Rendőrség közösségi oldalán.

Bacsa Gergely kapcsolata a rajzolással 1998-ban, 23 éves korában indult. Salgótarjánban dolgozott, akkor még civil biztonsági őrként.

– Igyekeztem értelmesen kitölteni a 24 órás szolgálatokat, ráérő időmben skiccelgetni, rajzolgatni kezdtem, mikor ezek az ábrák szépen fokozatosan karikatúrákká érlelődtek, elküldtem szerkesztőségekbe munkáimat. A Móricka, a No Complet, a Kismalac, a Kretén a humoros tónus mellett nem zárkóztak el az erotikus felhangú vicces rajzok közlésétől akkori munkáim javarészt ilyesmi szellemben készültek el. Amikor megnyertem a nagymúltú Füles rejtvényújság pályázatát, egyszerre két új grafikai terület is megnyílt előttem – fogalmazott a karikaturista.

– Skandináv keresztrejtvényekhez készítettem rajzokat, ebben a munkában a vicc szövegének megírása is az én reszortom volt, itt az áthallásokon, kétértelmű kifejezéseken, szóvicceken, szójátékokon alapuló helyzetkomikumot dolgoztam fel. Emellett három éven át terveztem a címlapon található Füles-figurát is. Közben elvégeztem Miskolcon a Rendészeti Szakközépiskolát, és felszereltem a Készenléti Rendőrséghez – mondta Bacsa Gergely, aki a ceruzát hivatásos rendőrként sem tette le, mindkét tevékenységben maximálisan élvezi három fiúgyermeke, és legfőképp a neje maximális támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában