ügyészség

2021.11.05. 11:35

Két évre börtönbe kerülhet a bátonyterenyei pincék réme

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 35 éves, visszaeső férfi ellen aki – más bűncselekmények elkövetése mellett – három pincét is kirámolt a városban – tájékoztatott a Nógrád Megyei Főügyészség.

G. E.

Forrás: police.hu

Amint arról beszámoltak, a 35 éves férfi idén március 24-én hajnalban felfigyelt egy bátonyterenyei zöldséges bolt mellett parkoló gépkocsira, amelyből a tulajdonos épp árut pakolt. Ezt kihasználva az utastérből ellopott egy válltáskát az abban lévő, a sértett nevére kiállított okiratokkal együtt. A zsákmányt a ruházata alá rejtette és nyomban elszaladt a helyszínről. A cselekménnyel összesen 90 ezer forintnyi kárt okozott, ami azóta sem térült meg.

Július végén a férfi Bátonyterenyén három társasház pincéjébe is behatolt, ha kellett, erőszakkal, az ajtót benyomva vagy a lakatot leverve. A tárolóhelyiségekből használható elektronikai eszközöket, gázkonvektort, hűtőládát, tűzhelyet, vízmelegítőt zsákmányolt, a sértetteknek 15 ezer és 140 ezer forint közötti károkat okozva a lopással.

– Az ügyészség a börtönből 2019 év végén szabadult, visszaeső vádlottal szemben négy alkalommal elkövetett lopás miatt emelt vádat. Két év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és szintén két év közügyektől való eltiltás kiszabását indítványozta abban az esetben, ha a bírósági előkészítő ülésen a férfi beismeri tettét – ismertette közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség. – Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában