ügyészség

2021.11.24. 11:21

„Jó lesz a nyaklánc meg a gyűrű is!” – idős nénit fosztott ki egy paplanárus Nógrádban

A Pásztói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a 62 éves paplanokkal házaló hatvani nő ellen, aki egy mozgásában korlátozott idős asszonytól tulajdonított el aranyékszereket.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Az ügyészség tájékoztatása szerint az ágyneműkkel házaló nő június 5-én reggel érkezett Héhalom településre. Egy ingatlan teraszán egyedül ülő idős nőt megszólított, paplant kínált neki eladásra.

A 72 éves, nehézkes mozgású, korábbi balesete miatt végtagjai mozgásában erősen korlátozott asszony közölte, hogy nem kér semmit, és egyébként is egyedül van otthon, mire a vádlott a csukott, de nem zárt kiskaput kinyitotta, belépett a kertbe és ott lerakott több paplant tartalmazó táskát.

Az idős nő a házaló felé lépett és újra közölte, hogy nincs pénze és nem akar paplant vásárolni, mire a vádlott kijelentette, hogy „jó lesz a nyaklánc, meg a gyűrű is”, majd gyors és határozott mozdulatokkal kikapcsolta és levette az asszony nyakában lévő aranyláncot, ujjairól lehúzott három gyűrűt, majd sietősen távozott.

A bűncselekménnyel okozott 286 ezert forint kárt utóbb megtérült, mivel a nyomozás elrendelését követően a vádlott a sértett férjének visszaadta az ékszereket.

Az ügyészség a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes sértett sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat a vádlott ellen, melyben a nő büntetlen előéletére és a kár megtérítésére figyelemmel felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. Az ügyben elsőfokon a Pásztói Járásbíróság hoz ítéletet – közölte az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában