baleset

2021.11.08. 13:53

Ittasan, jogosítvány nélkül, a rendőrök elől menekülve hajtott árokba a szentkúti halálos baleset áldozata

A járműben utazó három személyből csak egy, a jobb első ülésen tartózkodó utas használt biztonsági övet.

Nool

Forrás: NMKI

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy személygépkocsi lesodródott az útról Kányás és Szentkút között vasárnap hajnalban. Az autót vezető fiatal férfi a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

Tamás-Kovács Andrea megbízott sajtóreferens arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei szolgálatuk teljesítése során november 7-én éjszaka 1 óra 40 perc körüli időben, a 21142 számú úton, Mátraverebély-Szentkút és Kányás közötti útszakaszon egy velük szemben haladó Opel típusú személygépkocsira lettek figyelmesek, amely elején a hatósági jelzés hiányzott.

- Kollégáink ezt észlelve, a jármű ellenőrzése céljából a szolgálati gépjárművel megfordultak és annak felkutatására indultak. Mátraverebély-Szentkút irányába haladva azt a 2-es kilométerszelvényénél a jobb oldali árokban fejtetőre borulva találták meg – tájékoztatott a sajtóreferens.

A jármű vezetője a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, két utasa pedig megsérült.

- Az előzetes adatok alapján a sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, valamint a járműben utazó három személyből csak egy, a jobb első ülésen tartózkodó utas használt biztonsági övet – tette hozzá Tamás-Kovács Andrea.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában