hivatás

2021.11.14. 09:54

Csodás fotókon örökítették meg a salgótarjáni rendőrök sokszínű munkáját

Fotósorozaton keresztül mutatták meg a salgótarjáni rendőrök munkáját.

Nool

Minden munkának megvan a maga szépsége. Nincsenek ezzel másképp a salgótarjáni rendőrök sem, akiknek sokszor nehéz körülmények között kell helytállni, de kárpótolja őket a táj szépsége.

– Mint a hold fényben fürdő, hol esőben ázó évszak, olyan sokszínű a salgótarjáni rendőrök munkája is. A nógrádi megyeszékhelyen és okkerbe borult környékén, csatakos utcákon és lehullott levéltengeren léptet fakó Skodán Galambosi Tímea főtörzsőrmester és Bóka István főtörzszászlós. A bejárt út… szép és valóságos. Rőt erdőn, kies hegyvidéken, párába burkolózó vár alatt halad, ahol a szomorkás szitálásban egy szamár szemléli az Octaviát, rekedten krákog ki egy szűk oktáv iá-t. Egy erdei bóklászó, magányos kiránduló, halkan jár a drapp tájban. Aztán egy urbánus kör, az őszi elmúlásra rímelő, szebb napokat látott külvárosi barakkházak tövében, szürke ostorlámpák alatt hidegen csillanó mégszürkébb aszfalton. Munkaközi eszpresszó, kávészünet, koffeintöltet, kanálkoccantó minimegálló. Csendben csurran a lét, lassan surran a kerék, körforgás a tengelyvégen, körforgás a természetben. Jövet-menet helytállás, fellegterhes ég alatt, csöndes-hűvös szolgálat – olvasható a rendőrség Facebook oldalán.

Forrás: Magyar Rendőrség Facebook/ Fotók: Németh-Mészáros Bálint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában