tárgyalás

2021.11.03. 07:19

A gyarmati tárgyalóteremben felelhet a férfi, aki kis híján megölte embertársát

Gyilkossági kísérlet miatt kell bíróság elé állnia egy férfinek, aki majdnem megfojtotta embertársát. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék csütörtökön hozhat döntést.

Nool

Forrás: Shutterstock

A Balassagyarmati Törvényszék közleménye szerint a férfi 2019. év őszétől kezdődően gyakran tartózkodott az elkövetés helyéül szolgáló ingatlanban, ahol a sértett és élettársa is lakott. A férfi tolakodóan viselkedett a sértett élettársával, ezért haragos viszonyban kerültek. A férfi 2019. december 9-én a délutáni órákban megjelent az említett ingatlan udvarán, és újfent tolakodó magatartást tanúsított, engedély nélkül nézte a sértett élettársát az ablakon keresztül.

Emiatt az udvaron a férfi és a sértett között a szóváltást követően dulakodás alakult ki, melynek során mindketten a földre estek. A férfi a földön fekve a sértett mögé került és a sértett nyakát a kezével könyökhajlatába fogta és legalább fél percen keresztül erősen szorította, mindeközben a másik kezével több alkalommal ököllel arcon ütötte.

A sértettnél a nyakra mért erőbehatás következtében reflexes szívmegállás következett be, és a klinikai halál állapotába került.

A férfi a jelen lévő személyek felszólítása ellenére sem engedte el a sértett nyakát, így a jelenlévők lerángatták róla, majd a helyszínről egy kerékpárral elmenekült.

A helyszínen tartózkodó személyek az Országos Mentőszolgálat diszpécserének utasításai alapján az életjeleket nem mutató sértett újraélesztésébe kezdtek, majd a kiérkező mentőszolgálat tagjai a sértettet újraélesztették – olvasható a törvényszék közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában