borzalom

2021.10.15. 10:01

Két évre tiltanák el az ebtartástól a nógrádi nőt, aki kínozta kutyáját

A Nógrád Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be az ebtartástól eltiltás érdekében a Balassagyarmati Törvényszéken az ellen a 41 éves nő ellen, aki kutyájáról nem gondoskodott megfelelően.

Nool

Forrás: shutterstock

A Balassagyarmati Járási Ügyészség 2020 novemberében emelt vádat a nő ellen, aki úgy tartott egy 6-7 éves staffordshire terrier keverék kutyát, hogy az lánccal volt megkötve és mivel nyakörv nem volt rajta, a nyakán a lánc a húsába nőtt. Emellett a gazda az ebet nem oltatta, élelmezéséről és itatásáról sem gondoskodott megfelelően, és menedéket nem biztosított számára – közleményben tájékoztatott a Nógrád Megyei Főügyészség.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kutyát végül egy állatmentő alapítvány vette magához, a Balassagyarmati Járásbíróság pedig a nőt állatkínzás miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

A büntetőbíróság ítéletét követően a Nógrád Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be a nő ellen, melyben indítványozta, hogy a bíróság az alperest 2 évre tiltsa el az ebtartástól, mert az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó szabályokat súlyosan megsértette, így alkalmatlan arra, hogy kutyát tartson.

Az ügy tehát polgári jogi úton folytatódik, az ügyben felperesként az ügyész jár el a Balassagyarmati Törvényszék előtt.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában