jogerős ítélet

2021.09.02. 11:30

Komoly bűnlajstromot hozott össze, 5 év 8 hónapot kapott a megrögzött tarjáni tolvaj

A Balassagyarmati Törvényszék 5 év 8 hónap szabadságvesztésre súlyosította annak a 33 éves salgótarjáni férfinak a büntetését, aki egy ismerőse kocsiját használva benzint lopott, betört egy házba, később a vonaton lopott utastársától, végül mobiltelefon eladással vert át két férfit alig több, mint egy hónap leforgása alatt.

Forrás: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2018 augusztusában megbeszélte egy ismerősével, hogy elviheti annak autóját, ám azt eltérő időre és úticélra használta, sőt a járműben tárolt közel 60 ezer forint értékű szerszámkészletet is ellopta. A járművet egy benzinkútnál megtankolta, majd fizetés nélkül elhajtott vele.

Néhány nap múlva egy salgótarjáni ház ajtaját feszítette be egy baltával, s amíg társa kint őrködött, mobiltelefont, laptopot, ékszereket és karórákat lopott el, valamint a sértett vezetése alatt álló cég tulajdonát képező 1 millió 532 ezer 400 forint értékű utalványt is magával vitte.

2018 szeptemberében a férfi egy vonatút során alkalmi utastársának bőröndjéből kilopott egy külső winchestert.

Másnap megegyezett két férfival egy-egy mobiltelefon adás-vételéről, úgy hogy ilyen készülékekkel valójában nem rendelkezett. A sértetteket az általa korábban kirabolt házhoz vezette és úgy tett mintha ott lakna, majd átvett tőlük 50-50 ezer forintot. Ezután bement azzal, hogy kihozza a készülékeket, majd amíg a vevők kint várakoztak, az udvaron át kereket oldott.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, lopás és csalás miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a Salgótarjáni Járásbíróság elsőfokon 4 év 4 hónap szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélt.

Az ítélet ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett. A Balassagyarmati Törvényszék csak az ügyészi fellebbezést tartotta alaposnak és a büntetést a férfi többszörös visszaesői minőségére és a súlyosító körülmények túlsúlyára figyelemmel 5 év 8 hónap fegyházbüntetésre súlyosította. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában