jogerős ítélet

2021.09.23. 11:20

Megszületett a döntés: 2 év felfüggesztettre ítélték a lőszereket gyűjtő nógrádi hobbitörténészt

A Balassagyarmati Járási Ügyészség lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal az 52 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki történelmi emlékeket gyűjtött, a gyűjteményében azonban valódi lőszerek is voltak.

Forrás: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nyomozó hatóság egy a közösségi médiában megjelent videó alapján tavaly január 13-án tartott kutatást a hobbitörténész otthonában, ahol a kardokból, hatástalanított fegyverekből, szablyákból, tőrökből álló gyűjteményben 24 db, különböző fegyverekhez gyártott valódi lőszert is találtak.

Mivel a férfinak a lőszerek tartására engedélye nem volt, a Balassagyarmati Járási Ügyészség lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a gyűjtő ellen.

A Balassagyarmati Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésben a vádlottat a váddal egyezően mondta ki bűnösnek és 2 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, az engedély nélkül tartott lőszereket elkobozta a férfitól, ugyanakkor kötelezte az eljárás során keletkezett 127.822 forint bűnügyi költség megfizetésére is. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában