baleset

2021.09.01. 11:30

Maradandó fogyatékosságot okozott az elütött biciklisnek – felfüggesztett fogházra számíthat a bánki gázoló

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a 21 éves férfi ellen, aki egy útkanyarulatban okozott balesetet, melyben egy kerékpáros súlyosan megsérült.

Forrás: police.hu

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a férfi 2020. szeptember 13-án a délutáni órákban Bánk felől Felsőpetény irányába hajtott, ahol az egymás után elhelyezkedő útkanyarulatokat 60 km/órás sebességkorlátozó tábla és veszélyt jelző tábla is jelzi az autóvezetők számára. A sofőr a megengedettet meghaladó, mintegy 80 km/órás sebességgel haladt be az egyik kanyarba, ami miatt a gépkocsi jobb oldalával lehaladt a jobb oldali útpadkára, ezért a sofőr balra rántotta a kormányt. A gépkocsi ettől átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, majd a vízelvezető árokba, ahonnan visszavágódott az úttestre és elütött egy éppen akkor szemből kerékpárral érkező nőt.

Fotó: police.hu

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ütközés következtében a kerékpáros több életveszélyes sérülést szenvedett, törései miatt – a sorozatos műtéti beavatkozások ellenére – maradandó fogyatékosság következett be nála.

A baleset oka a férfi vezetéstechnikai hibája és a sebességtúllépése volt, a megengedett sebesség esetén ugyanis a gépkocsi nem haladt volna le az útpadkára, az eltúlzott balra kormányzás elmaradása esetén pedig nem sodródott volna át a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba.

Fotó: police.hu

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfivel szemben felfüggesztett fogházbüntetés és a közúti járművezetéstől való eltiltás kiszabását, valamint a nyomozás során felmerült 178.313,- forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában