bíróságon az ügye

2021.08.06. 11:20

Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett tragédia – felfüggesztettet kaphat a részeges tarjáni verekedő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 28 éves salgótarjáni férfival szemben, aki 2019-ben egy iskola előtt bántalmazta a sértettet, később pedig ittasan vezetett.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint 2019 augusztusában a sértett egy gimnázium előtt szóváltásba keveredett egy ismerősével, ekkor a vádlott arcon ütötte őt, melynek következtében a földre esett. A sértett fején és orrán könnyebben sérült, ám a sérülések jellegére, a bántalmazás módjára és körülményeire figyelemmel a súlyosabb orrcsonttöréses sérülés elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A vádlott emellett májusban a hajnali órákban Salgótarjánban ittas állapotban vezette gépjárművét, szervezetében 0,89 mg/l levegőalkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat, melyben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat a közúti járművezetéstől is tiltsa el.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában