drog

2021.07.10. 09:16

Új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Nógrád megye több településén is

A balassagyarmati nyomozók a napokban előterjesztést tesznek a 30 és a 39 éves férfi letartóztatásának indítványozására.

Forrás: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a Balassagyarmati Rendőrkapitányság többrendbeli új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 39 éves és egy 30 éves férfi ellen, továbbá egyrendbeli új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 52 éves férfi, kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt pedig egy 25 éves férfi ellen.

A személygépkocsival közlekedő 25 éves férfit március 3-án dél körül ellenőrizték a rendőrök Hugyag külterületén. Az ellenőrzés során a járőrök a terhelt nadrágjának zsebében három darab alufóliába csomagolt, barnás színű növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le. A beszerzett szakértői vélemény alapján a rendőrök megállapították, hogy a lefoglalt anyag új pszichoaktív anyagnak minősül, valamint azt, hogy a gyanúsított korábban kábítószert fogyasztott.

A végrehajtott széleskörű adatgyűjtés eredményeképp a nyomozók megállapították, hogy a 25 éves férfi 2019. és 2021 márciusa között több alkalommal vásárolt új pszichoaktív anyagot a 30 éves férfitől, aki a megalapozott gyanú szerint 2018 decembere és 2021 márciusa között több személy – közöttük fiatalkorú és gyermekkorú személyek részére is – értékesített új pszichoaktív anyagot Őrhalomban. A gyanúsított 2021 márciusa után – attól tartva, hogy a rendőrség megfigyeli őt – vevői körét bűntársaihoz irányította. A 39 éves terhelt ezt követően Patvarc bel- és külterületén több személy részére adott el úgynevezett „biofüvet”, míg az 52 éves férfi 2020 májusában Balassagyarmaton volt élettársának adott át új pszichoaktív anyagot.

A hatóság tagjai megállapították azt is, hogy a 30 és 39 éves férfi az új pszichoaktív anyag értékesítését esetenként gyermekjóléti szolgáltatást végző intézmény közelében végezték.

A nyomozók a végrehajtott kutatások alkalmával több gramm növényi törmeléket, az értékesítéshez szükséges eszközöket, valamint a bűnös tevékenységből származó nagyobb összegű készpénzt foglaltak le.

A hatóság tagjai a 30 és 39 éves férfit július 9-én elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, gyanúsítottként hallgatták ki őket és őrizetbe vették. A rendőrök a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen. Az üggyel összefüggésben a nyomozók több fogyasztót is kihallgattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában