bilincsben

2021.07.01. 10:06

Rendőrkézen a tizenéves kállói sorozatbetörők – felnőtt társuk csinált pénzt az ellopott dolgokból

Egy 17 éves fiút és egy 31 éves férfit vettek őrizetbe a pásztói nyomozók.

Nool

Forrás: police,hu

A police.hu tájékoztatása szerint a Pásztói Rendőrkapitányság ötrendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 13 éves és egy 17 éves, valamint folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntett miatt egy 31 éves kállói lakos ellen.

Fotó: police,hu

A nyomozás adatai alapján a 13 éves és a 17 éves fiú május 18. és június 28. között tíz kállói épületbe tört be. A gyanúsított hét ingatlanba – továbbá azok melléképületeibe, pincéibe – az ajtó befeszítésével, vagy a lakat levágásával, egy helyen pedig a tetőcserép megbontásával jutott be, és onnan többek között vízvezeték-szerelvényeket, csaptelepet, ipari hegesztőt, akkumulátort, különböző kézi szerszámokat, szerszámgépeket, használati tárgyakat és háztartási eszközöket lopott el.

Fotó: police,hu

A fiatalkorú további egy esetben az egyik családi ház teraszáról egy trófeát és három agancsot vitt el, egy másik esetben pedig az egyik ingatlan garázsának ajtaját feszítette be, azonban onnan nem tulajdonított el semmit.

A nyomozók a széleskőrű adatgyűjtés eredményeképp megállapították továbbá azt is, hogy az ellopott tárgyak egy részét az elkövetők egy 31 éves férfi részére adták át, aki az eltulajdonított tárgyakat egy kartali hulladékátvevő telephelyen, valamint más helyeken értékesített.

Fotó: police,hu
Fotó: police,hu

A fiatalkorút és a férfit a nyomozók június 30-án a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyermekkorú társukkal együtt kihallgatták. A 17 éves terheltet és 31 éves társát a hatóság tagjai őrizetbe vették, a rendőrök a 17 éves fiú letartóztatásának indítványozására előterjesztést tesznek.

A rendőrök az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában