letartóztatták

2021.07.21. 11:00

Rács mögé került a nagyoroszi cserbenhagyásos gázoló

Elrendelték annak a 29 éves szlovák állampolgárnak a letartóztatását, aki július 14-én éjjel Nagyorosziban elütött, majd az úton hagyott egy gyalogost, aki a baleset következtében életét vesztette.

Nool

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról korábban beszámoltunk, július 14-én 2 óra 20 perc körül Nagyorosziban, a Petőfi úton személyautóval elütöttek egy úttesten tartózkodó férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben elhunyt 18 éves Krisztiánt egész Nagyoroszi gyászolja.

Július 17-én a rendőrök a forrónyomos intézkedések eredményeként beazonosítottak, gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vettek egy 29 éves szlovák férfit. A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítottak meg.

Mivel a férfi felelősségre vonás alóli kibúvás céljából elmenekült a helyszínről, a szökése veszélye miatt a Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, melyet a nyomozási bíró el is rendelt. A végzést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a döntés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában