balesetveszély

2021.07.18. 14:07

Életveszélyes manőver: a forgalommal szemben akart felhajtani autópályára az idős sofőr Hatvanban

Vasárnap kora délután a közösségi oldalon terjedt el egy bejegyzés, amely szerint egy sofőr a lehajtón szeretett volna felmenni az M3-as autópályára.

Nool

eltévedt autós

Forrás: Beküldött fotó

Június 18-án került fel egy videó a közösségi oldalra, amelyen egy autós látható, amint épp megfordul az M3-as autópálya hatvani-salgótarjáni csomópontjánál. Az idős sofőr ugyanis ezen az útvonalon, a forgalommal szemben szeretett volna eljutni a városba, az autópályán keresztül. A rendkívül balesetveszélyes manőverrel nem csak sajátja, de más autósok életét is veszélyeztette.

A döbbenetes esetet egy másik sofőr rögzítette. A felvételen jól látszik, hogy egy régi típusú autó sofőrje rossz irányból hajtott fel az útra, majd többszörös próbálkozásra sikerül megfordulni és a helyes irányban elhagyni a lehajtót.

A felvételen a kamerás autó sofőrje szerencsére időben észleli az eltévedt hölgyeket, így még biztonságosan meg tudott állni, megakadályozva ezzel egy komoly balesetet.

Fotó: Beküldött fotó

Az elmúlt időszakban egyre gyakoribbá vált, hogy az autósok megfordulnak vagy visszatolatnak autópálya szakaszokon, ha eltévesztenek egy le- vagy felhajtót, amivel rendkívül balesetveszélyes helyzeteket teremtenek a gyorsforgalmi utakon. Ahogyan azt korábban is megírtuk tavaly augusztusban Szurdokpüspökinél levideóztak egy autóst, ahogy a 21-es számú főúton a forgalommal szemben közlekedik. Az év elején pedig egy Suzuki Alto sofőrje rossz irányból hajtott fel a 21-es útra, Hatvan és Pásztó között, ahol kifejezetten nagy tempóval hajtott a forgalommal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában