tragédia

2021.07.16. 19:50

Cserbenhagyás Nagyorosziban: az egész falu gyászolja Krisztiánt

Döbbenetes részletek derültek ki a tragikus balesetről, mely szerdán hajnalban történt Nagyorosziban. A helyszínre érkezők először egy másik fiú édesanyját hívták az áldozat azonosítására, illetve egy olyan szóbeszéd is szárnyra kapott, hogy szándékos gázolás történhetett. Utóbbi valótlannak bizonyult, a cserbenhagyót azonban még mindig keresik.

Nool

Forrás: TV2/Nool

Mint arról beszámoltunk, halálos gázolás történt szerdán hajnalban Nagyorosziban, a Patak felé vezető Petőfi úton. A sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről, a rendőrök még most is keresik. Az először tévesen azonosított 18 éves fiút az egész falu gyászolja.

Nagyorosziban, a Petőfi és Kiss János utcák kereszteződésében található buszmegálló környékén a földön mécsesek égnek az elgázolt Krisztián emlékére. Helyi értesüléseink szerint a mintegy 150 méter távolságra lakó fiú egy házibulit követően barátját kísérte haza, visszafelé tartva ütötte el őt az egyelőre ismeretlen jármű.

A gázolás olyan fejsérüléseket okozott, hogy az először érkezők tévesen azonosították az áldozatot. Ők a családtagokon keresztül a 23 éves Ádám édesanyját értesítették, aki teljesen sokkos állapotba került, kiszaladt a buszmegállóhoz. Csak mintegy hét-nyolc méteres távolságból tekintette meg az áldozatot, de egyértelműen felismerte, nem az ő gyermeke fekszik ott. Alig fél órával később Ádám is jelentkezett, hogy él, külföldön tartózkodik. Telefonon sikerült beszélnünk Ádám édesanyjával, aki megerősítette ezt az információt.

A faluban lakók között gyorsan terjedt a baleset híre, azt is rebesgették, hogy talán szándékos gázolás történt, de ezt több helybeli cáfolta. Krisztiánt mindenki jóravaló, rendes fiatalembernek ismerte, segítőkész volt, komoly terveket szövögetett.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megkeresésünkre elmondta, továbbra is nagy erőkkel keresik a gázolót és gépkocsiját. Kérik, akik bármilyen érdemleges információval rendelkeznek az esettel kapcsolatban, értesítsék a rendőröket.

Segítsetek, segítsetek!

A TV2 Tények beszámolója szerint ezek voltak a fiatal utolsó szavai halála előtt. Az elgázolt fiút egy másik autós találta meg vérbe fagyva az úttesten. A sofőr – miután hívta a 112-t – próbálta nyugtatni az életéért küzdő, karjait és fejét emelgetni próbáló fiút; kérdezte, hogy hogyan hívják, meg tudja-e mondani, mi történt, ám ezekre már nem kapott választ. Egy helybéli úgy tudja, hogy az áldozat a mentőben hunyt el.

Borítókép (montázs): TV2 Tények/Nool

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában