vandálok

2021.06.06. 19:40

Meggyalázták Salgótarján első polgármesterének szobrát

Rúzst és szemhéjtust is használtak azok az ismeretlenek, akik a napokban meggyalázták a város első polgármesterének szobrát. A hétvégén nemcsak a helyiek, hanem a Salgó Rallyra érkezők is találkozhattak a látvánnyal.

K. I.

Nem csak a helyiek, a Salgó Rallyra érkezők is láthatták a rongálást

Forrás: NMH

Rúzst és szemhéjtust is használtak azok az ismeretlenek, akik a napokban meggyalázták a város első polgármesterének szobrát. Az elmúlt hétvégén nemcsak a helyiek, hanem a Salgó Rallyra érkezők is találkozhattak a látvánnyal.

Nem ez volt az első eset Salgótarjánban, hogy köztéri alkotás esett vandálok áldozatává. Emellett szintén nem ez az első eset, hogy a hasonló történésekről a hatóság nem értesül senkitől – sem városlakótól, sem az önkormányzattól. Ez a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából derül ki. Dankóné Nagy Éva sajtószóvivő megkeresésünkre azt közölte: a rendőrségre a történekről bejelentés nem érkezett.

Nem csak a helyiek, a Salgó Rallyra érkezők is láthatták a rongálást
Fotó: NMH

Szabálysértési eljárás a sajtó megkeresése alapján indult, az ügyben a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomoz.

A tulajdon elleni szabálysértések területén bár az átlagtól alacsonyabb, 49,29 százalékos volt a Salgótarjáni Rendőrkapitányság felderítési mutatója a tavalyi évben, fontos tudni, hogy például a falopások, alkalmi lopások, rongálások felderítése nem könnyű feladat – derül ki a szervezet 2020 évi tevékenységének éppen a napokban közreadott összefoglalójából.

A helyszín általában nyomszegény, tanúk vagy kamerafelvételek pedig ritkán állnak rendelkezésre – olvasható a dokumentumban. Ebben az esetben azonban várhatóan kamerafelvételek is segítik majd a hatóság munkáját a sikeres felelősségre vonásban, miután ilyen eszközökből több is található a dr. Förster Kálmán emlékpark környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában