ügyészség

2021.06.01. 13:50

Nagy árat fizethet az a 21 éves Nógrád megyei férfi, aki átverte a mobilszolgáltatót

A Balassagyarmati Járási Ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal a 21 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki egy ismerőse nevére rendelt mobiltelefon előfizetést, mellyel közel 63.000 forint kárt okozott.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi egy korábban elkövetett bűncselekmény miatt javítóintézetbe került, ahonnan megszökött. Ezután kéz alól vásárolt egy mobiltelefont, amiben talált egy képet, ami az egyik ismerőse személyi igazolványáról készült.

Mivel szeretett volna internetezni, az ismerőse nevére és adatainak felhasználásával 2019 augusztusában az egyik távközlési szolgáltató webshopján korlátlan internetezési lehetőséget biztosító mobiltelefon előfizetést rendelt. A szolgáltatás használatát biztosító SIM kártyát egy hamis meghatalmazás felmutatásával, saját nevében vette át a kiszállítás helyként megjelölt benzinkúton. Ezután a csalárd módon megszerzett szolgáltatás használatával közel 63 ezer forint kárt okozott a szolgáltatónak.

Mivel a vádlott az ismerőse személyes adatait engedély nélkül használta fel a rendelés során, és hamis felhatalmazással vette át a telefont, az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás mellett hamis magánokirat felhasználásával és személyes adattal visszaélés vétségével is vádolja az ügyészség. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze őt a sértett teljes kárának megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában