most felelnie kell tetteiért

2021.06.30. 11:20

Ámokfutást rendezett a nógrádi férfi: gyilkossággal is fenyegetőzött, így akarta visszakapni gyerekeit

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 32 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki megfenyegette az általános iskola igazgatóját és a gyámügyi szakügyintézőt, amiért gyermekeit kiemelték a családból.

Forrás: Shutterstock

2020 januárjában a férfi három kiskorú gyermekét a gyámügyi hatóság kénytelen volt a családból kiemelni. Amikor az apa ezzel szembesült, feldúlt állapotban a gyermekek iskolájába ment és minősíthetetlen hangnemben követelte, hogy beszélhessen az igazgatóval, ám az egyik dolgozó a járványügyi rendelkezések miatt nem akarta beengedni őt az épületbe.

A férfit ez azonban nem tántorította el szándékától, tovább kiabált az igazgatót keresve, és a gyermekei kiemelésével kapcsolatos határozatot követelte. Miután közölték vele, hogy az igazgató csak később tudja őt fogadni, szitkozódva elhagyta az épületet, ám a bezárt ajtó üvegét távozóban három alkalommal is leköpte.

Néhány perc múlva visszatért az iskolához, és az épp ott álló igazgatótól újra követelni kezdte a gyermekei ügyére vonatkozó határozatot. Bár az intézményvezető tájékoztatta a szülőt arról, hogy nem ő intézkedett a gyermekek kiemelése iránt, a férfi veréssel, valamint az ő és a családja megölésével fenyegette meg az igazgatót, majd újra köpködni kezdett.

A vádlott még ugyanaznap a gyámügyi hatóság épületéhez is elment, az iroda ajtaját ütötte és rugdosta, miközben a gyermekei visszaadását követelte, ám mivel ezzel nem érte el célját, a gyámügyi szakügyintézőt életveszélyesen kezdte fenyegetni mindaddig, amíg a rendőrség a helyszínre nem ért. A vádlottat azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy a délutáni órákban visszatérjen, hogy ismételten kiabáljon és fenyegetőzzön.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában garázdaság miatt emelt vádat a büntetett előéletű férfival szemben, melyben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a 168.709 Ft összegű bűnügyi költséget is a vádlottal fizettesse meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában