ügyészség

2021.06.07. 11:31

A legsúlyosabb büntetést kapta a salgótarjáni halálos baleset fiatalkorú okozója

Hét év hat hónap szabadságvesztésre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a fiatalkorút, aki bedrogozva okozott halálos balesetet egy lopott autóval Salgótarjánban.

Nool

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Az ügyészség tájékoztatása szerint, a jogosítvánnyal nem rendelkező fiú 2020 novemberében Karancslapujtőn ellopott egy gépjárművet, amit a reggeli órákban pszichoaktív anyagoktól és nyugtatótól bódult állapotban vezetett a 21-es számú főúton. Amikor a megengedettet meghaladó sebességgel egy balra ívelő útkanyarulatba érkezett, átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy autóval. A balesetben a másik gépkocsi utasai, egy " target="_blank" rel="noopener noreferrer">idős házaspár életüket vesztették.

A Nógrád Megyei Főügyészség 2021 februárjában emelt vádat a többszörösen büntetett előéletű, javítóintézeti nevelésből szökött, ezért letartóztatásban lévő fiatalkorú ellen.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyben előkészítő ülést tűzött ki, ahol – mivel a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett – döntést is hozott. A vádirattal egyezően halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettében és jármű önkényes elvételének bűntettében mondta ki bűnösnek a fiút, őt halmazati büntetésül hét év hat hónap börtönbüntetésre, tíz év közügyektől eltiltásra, valamint tíz év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, továbbá kötelezte a 911.253,- forint bűnügyi költség megfizetésére is.

A fiatalkorúakra vonatkozó büntetéskiszabási szabályok szerint a hét év hat hónapi szabadságvesztés volt az ügyben kiszabható maximum, az ügyészség a vádiratban ezt is indítványozta, ezért a döntést az ügyész tudomásul vette. Az ítélet ellen a vádlott, a törvényes képviselő és a védő sem jelentett be fellebbezést, ezért az az előkészítő ülésen jogerőre is emelkedett – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség az ugyeszseg.hu oldalon.

https://www.nool.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/orizetben-a-salgotarjani-halalos-baleset-17-eves-okozoja-3566140/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában