rendőrkézen

2021.05.02. 09:40

Már az ügyészség vizsgálja a Nógrád megyei drogdílerek ügyét

Egy 46 éves nagyoroszi és egy 51 éves vámosmikolai lakossal szemben fejezték be a büntetőeljárás vizsgálati szakaszát a rétsági nyomozók.

A police.hu tájékoztatása szerint a Rétsági Rendőrkapitányság eljárást folytatott kereskedelemmel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt egy 46 éves nagyoroszi lakos, továbbá új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt egy 51 éves vámosmikolai lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gépkocsival közlekedő 46 éves férfit 2020. január 24-én 15 óra körül Parassapuszta belterületén ellenőrizték a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai. Az ellenőrzés során a hatóság tagjai alufóliába csomagolt, bruttó 2,2 gramm súlyú zöldes színű növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le, amely a beszerzett szakértői vélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősül. A hatóság tagjai megállapították azt is, hogy a gyanúsított korábban több személy részére is értékesített új pszichoaktív anyagot, valamint az ellenőrzését megelőzően kábítószert fogyasztott.

A rétsági nyomozók a beszerzett információk alapján 2020. január 25-én kutatást tartottak az 51 éves férfi vámosmikolai lakásán, amelynek során 36,2 gramm narancssárga színű port, 75,6 gramm növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le. A beszerzett szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyagok egy része kábítószernek, másik részre új pszichoaktív anyagnak minősül, amely utóbbi mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A nyomozók további három fogyasztóval szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

A hatóság tagjai a büntetőeljárás vizsgálati szakaszát lezárták, és az ügyben keletkezett iratokat az ügyészség részére megküldték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában